Hyötypuutarha

Miksi hyötypuutarha?

Hyötypuutarhan perustaminen on helppo ja edullinen keino kasvattaa maukkaita sekä laadukkaita vihanneksia, yrttejä ja juureksia.

Pienikin hyötypuutarha tuottaa runsaasti tuoretta syötävää omiin tarpeisiin. Omassa hyötypuutarhassa voit kasvattaa kasveja, joista sinä itse ja ystäväsi pitävät.

Kasvisten paratiisin rakentamat hyötypuutarhat tuottavat selvää rahallista säästöä ja hyvinvointia.

Vihannesten, marjojen ja hedelmien omavarainen tuotanto on tärkeämpää kuin koskaan. Ruuan hinta ei tule laskemaa, mutta laatu tulee huonone-maan ja saatavuus voi olla mitä tahansa, mihin tahansa hintaan. Ruuan kasvattaminen omiksi tarpeiksi on oikea ekoteko, josta on välittömästi hyötyä etenkin sinulle ja läheisillesi.

Hyötypuutarha on puutarhatyyppi, jossa viljellään hyötykasveja:

1. Kasvimaalla

• vihannekset, peruna, sipulit, yrtit, kaalit, salaatit, pavut, herne, kurpitsat, avomaankurkku.

• yleisimpiä juureksia ovat punajuuri, porkkana, retiisi, retikka, nauris ja lanttu

2. Kasvihuoneessa

• tomaatti, kurkku, basilika, chilit ja paprikat

3. Marjat, marjapensaat ja hedelmäpuut,

koska niistä on myös todella paljon hyötyä ruokahuollon järjestämisessä ja monipuolistamisessa.

Kasvisten paratiisi Oy rakentaa luomukasvimaat ja hyötypuutar­hat marjapensaiden sekä hedelmäpuiden kera avaimet käteen -periaatteella tai tee se itse -pakettina.

Luonnollista hyvinvointia ja sen arvoa ei voi mitata rahassa. Hyötypuutarhan ja luomukas­vimaan arvo mitataan tervey­den, elämänilon ja runsauden kautta.

Teemme menestyksesi hyöty­puutarha ja luomukasvimaa­viljelyssä helpoksi. Meiltä saat neuvot ja tuen, jotta jo yhden kasvukauden jälkeen osaat kasvattaa kasveja, hoitaa maa­ta, kerätä satoa ja valmistaa ruokaa itsenäisesti.

Jokainen paratiisi rakennetaan aina mittatilaustyönä asiak­kaan tarpeet ja toiveet huomioiden.

Tarjoamme palvelua, joka tuo lähellesi maailman kauneim­man ja tärkeimmän asian, oman ja perheen hyvinvoin­nin luonnollisesti.

Annetaan alla olevan videon kertoa asiakaspalautteita ja kuvia sadon runsaudesta

– nauti runsaudesta!

Mitä kasvisten paratiisi -hyötypuutarhan ja -kasvimaan
toimitukseen kuuluu?

Esimerkkinä luomulaatuisen Kasvisten paratiisi -kasvimaan toimitus:

 • Yhdessä tehtävä tarvekartoi­tus, paikan valinta ja toteu­tussuunnitelma. Suunnitel­ma sisältää myös haluamiesi siemenien ja taimien valin­nan
 • Maanparannustoimet ja siihen tarvittavat tarvikkeet
 • Kasvimaan perustaminen / kunnostaminen puutarhatiimimem johdolla
 • Valitsemiesi siemenien ja taimien kylvö ja istutus
 • Käyttöönottokoulutus ja hoito-ohjeet
 • Hyötypuutarhan/kasvimaan ympäristön siistiminen ja lopputyöt
 • Kasvisten paratiisi – maanmuokkaus ja -parantaminen -kirja painettuna
 • Sadonkorjuuopas pdf-muodossa
 • Pääsy salaiseen Facebook-ryhmään kasvukauden ajaksi
 • Kuukausittainen kasvimaakonsultaatio paikan päällä tai etänä. Maksimissaan yksi tunti per kuukausi toukokuusta lokakuuhun. Lokakuussa saat kasvukau­den lopetuskonsultaation ja ohjeet jatkosta.
 • Kasvutakuu, mikäli anta­miamme ohjeita on nou­datettu. Kasvutakuuseen kuuluu yhdet uudet taimet ja/tai kylvöt, jos kasvuun lähtö ei ole onnistunut heti ensimmäisellä kerralla ohjeistamme huolimatta

Lisäpalveluina tarjoamme muun muassa marjapensaiden ja hedelmäpuiden istutuksen ja päivityksen sekä lämpöpenkkien, pengerpuutarhan, puutarhakompostin tai kasvihuoneen rakentamisen.  Voimme myös rakentaa kasvimaan ympärille maasta, puusta tai kivestä tukevat reunat. Kasvimaat voidaan varustaa automaattisella kastelulla ja suojata aitauksilla, jotka ovat valmistettu teräksestä ja/tai puusta. Kasvimaan ylläpitoon ja hoitoon on vasta-alkajalle tarjolla lisäkonsultaatiota koko kasvukauden ajalle.

Hyötypuutarhan perustaminen on helppoa 🙂
Toimitamme pihaasi hyötypuutarhan tai luomukasvimaan avaimet käteen –
periaatteella jopa yhdessä päivässä.

Maksutavat ja osamaksumahdollisuus

Palvelumme voi maksaa luottokortilla, tilisiirrolla, osamaksulla Walleyn (entinen Collector) kautta tai erikseen tehtävällä sopimuksella Svea Rahoituksen kautta. Svea tarjoaa korotonta maksuaikaa 10 kuukautta ja maksuajan pituuden voi säätää itse. Mikäli Svean koroton maksuaika 10 kuukautta kiinnostaa, lähetämme linkin Svean sivuille, joilla voi tehdä hakemuksen ja sopimuksen.

Huomioi myös kotitalousvähennysoikeus kasvimaan tai hyötypuutarhan rakentamisen työn osuudesta

Verottajalta saat lisäapuja Kasvisten paratiisin toteuttamiseen. Saat noin 40% verovähennysoikeutta tekemästämme arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Teemme laskun, jossa on työn ja tarvikkeiden osuus eriteltynä. Katso lisätietoja Verottajan sivuilta tästä linkistä

“Aitoa osaamista, lämmintä ja hyväsydämistä palvelua ja innostavaa opastusta, joilla oppii ilolla itse rakentamaan ja ylläpitämään omaa ihanaa kasvimaata.”

“Olemme saaneet omasta maasta kasviksia niin, että kasvukautena emme juuri joutuneet ostamaan niitä kaupasta. On myös tyydyttävää kasvattaa omaa ruokaa. Tuntuu turvalliselta, kun on puhdasta ruokaa omasta takaa.”

“Olen saanut nauttia valtavan laadukkaasta luomuruuasta ja oman kasvimaan helposta hoidosta. On ollut ihanaa kerätä omaa satoa ja jakaa sitä ystävien ja perheen kanssa. Tämä on tuonut valtavasti onnellisuutta ja iloa..”

“Jos et ole viherpeukalo ennestään, niin tämä on loistava tapa aloittaa kerralla kunnon ruoan kasvatus. Ei tarvitse kaikkea opetella kantapään kautta.”


Jätä tällä lomakkeella yhteydenottopyyntö

Täytä tämä lomake ja klikkaa lähetä.

Jos lomake ei toimi, ota yhteyttä info@kasvistenparatiisi.fi