Kasvimaa ja hyötypuutarha

Kasvisten paratiisi sinunkin kotipihallesi?

Vihannesten, marjojen ja hedelmien omavarainen tuotanto on tärkeämpää kuin koskaan. Ruuan hinta kaupassa ei tule laskemaan, mutta laatu tulee huononemaan ja saatavuus voi olla mitä tahansa, mihin tahansa hintaan. Ruuan kasvattaminen on oikea ekoteko, josta on välitöntä hyötyä etenkin sinulle ja läheisillesi.

Kasvimaan perustaminen on helppo ja edullinen keino kasvattaa herkullisia ja luomulaatuisia vihanneksia, yrttejä, juureksia ja hedelmiä.

Pienikin kasvimaa tai hyötypuutarha tuottaa runsaasti tuoretta syötävää omiin tarpeisiin. Omassa puutarhassa voit kasvattaa kasveja, joista sinä itse ja ystäväsi pitävät.

Hyötypuutarhat tuottavat runsaiden satojen avulla rahallista säästöä ja hyvinvointia.

Hyötypuutarha on puutarhatyyppi, jossa viljellään hyötykasveja:

1. Kasvimaalla

• vihannekset, peruna, sipulit, yrtit, kaalit, salaatit, pavut, herne, kurpitsat, avomaankurkku.

• yleisimpiä juureksia ovat punajuuri, porkkana, retiisi, retikka, nauris ja lanttu

2. Kasvihuoneessa

• esimerkiksi tomaatti, kurkku, basilika, chilit ja paprikat

3. Marjat, marjapensaat ja hedelmäpuut

• esimerkiksi vadelma, viinimarjat, tyrni, omena, kirsikka

Yhdessä kaikki kolme osa-aluetta tuottavat helposti niin paljon ruokaa, että monipuolinen ruokaomavaraisuus ja ruokahuollon järjestäminen sekä monipuolistaminen on vaivatonta. Kasvimaa- tai hyötypuutarhapakettiin kuuluu aina myös reseptiikkaa ja ruuan valmistusohjeita.

Kasvisten paratiisi Oy:lta saat luomulaatuiset kasvimaat ja hyötypuutarhat marjapensaiden sekä hedelmäpuiden kera avaimet käteen -periaatteella. Puuhahenkilöille meillä on tarjolla tee se itse -paketti konsultaatiolla tai ilman. Voit myös tilata pihallesi pelkkää Paratiisimultasekoitustamme ja jatkaa paratiisin luomista omaan tahtiisi.

Luonnollista hyvinvointia ja sen arvoa ei voi mitata rahassa. Hyötypuutarhan ja luomulaatuisen kasvimaan arvo mitataan terveyden, hyvinvoinnin, elämänilon ja runsauden kautta.

Teemme menestyksesi oman ruokaparatiisin luomisessa helpoksi. Meiltä saat neuvot ja tuen, jotta jo yhden kasvukauden jälkeen osaat kasvattaa kasveja, hoitaa maata, kerätä satoa ja valmistaa ruokaa itsenäisesti vuodesta toiseen. Halutessasi voit myös tilata meiltä päivityspeketin, luomutaimet tai luonnonlannoitteet tulevina kasvukausina.

Jokainen kasvimaa tai hyötypuutarha rakennetaan aina mittatilaustyönä asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioiden.

Meiltä saat palvelun, joka tuo lähellesi maailman kauneimman ja tärkeimmän asian, oman ja perheen hyvinvoinnin luonnollisesti.

Katso alla oleva Kasvisten paratiisivideo ja nauti runsaudesta!

Kasvisten paratiisin perustaminen on helppoa 🙂
Toimitamme pihaasi luomulaatuisen kasvimaan tai hyötypuutarhan avaimet käteen -periaatteella

jopa yhdessä päivässä.

Mitä kasvisten paratiisin toimituspakettiin kuuluu?

 • Yhdessä tehtävä tarvekartoi­tus, paikan valinta ja toteu­tussuunnitelma. Suunnitel­ma sisältää myös haluamiesi siemenien ja taimien valin­nan
 • Maanparannustoimet ja siihen tarvittavat tarvikkeet
 • Kasvimaan tai hyötypuutarhan perustaminen / kunnostaminen
 • Valitsemiesi kasvien kylvö ja istutus
 • Käyttöönottokoulutus ja hoito-ohjeet
 • Hyötypuutarhan/kasvimaan ympäristön siistiminen ja lopputyöt
 • Kasvisten paratiisi – maanmuokkaus ja -parantaminen -kirja painettuna
 • Sadonkorjuuopas tulostettuna ja pdf-muodossa
 • Pääsy salaiseen Facebook-ryhmään kasvukauden ajaksi
 • Kuukausittainen kasvimaakonsultaatio paikan päällä tai etänä. Maksimissaan yksi tunti per kuukausi toukokuusta lokakuuhun. Lokakuussa saat kasvukau­den lopetuskonsultaation ja ohjeet jatkosta.
 • Kasvutakuu, mikäli anta­miamme ohjeita on nou­datettu. Kasvutakuuseen kuuluu yhdet uudet taimet ja/tai kylvöt, jos kasvuun lähtö ei ole onnistunut heti ensimmäisellä kerralla ohjeistamme huolimatta

Lisäpalvelut:

 • Kasvimaan reunojen rakentaminen maasta, puusta tai kivestä
 • Kastelujärjestelmän asentaminen kasvimaalle tai kasvihuoneeseen
 • Eläimiltä suojaavan aidan rakentaminen kasvimaan tai hyötypuutarhan ympärille
 • Kasvihuoneen kokoaminen ja/tai sisustaminen istutuslaatikkojen ja kasvien kera
 • Lämpöpenkkien tekeminen kasvimaalle tai kasvihuoneeseen
 • Pengerpuutarhan rakentaminen rinteeseen
 • Lämpökompostorin ja/tai puutarhakompostorin valinnan ja käytön opastaminen.

“Aitoa osaamista, lämmintä ja hyväsydämistä palvelua ja innostavaa opastusta, joilla oppii ilolla itse rakentamaan ja ylläpitämään omaa ihanaa kasvimaata.”

“Olemme saaneet omasta maasta kasviksia niin, että kasvukautena emme juuri joutuneet ostamaan niitä kaupasta. On myös tyydyttävää kasvattaa omaa ruokaa. Tuntuu turvalliselta, kun on puhdasta ruokaa omasta takaa.”

“Jos et ole viherpeukalo ennestään, niin tämä on loistava tapa aloittaa kerralla kunnon ruoan kasvatus. Ei tarvitse kaikkea opetella kantapään kautta.”

“Teidän Paratiisimultasekoitus on aivan ihmeellistä ja tuottaa mahtavaa satoa.”

Kotitalousvähennys

Huomioi jopa 60 % kotitalousvähennysoikeus kasvimaan tai hyötypuutarhan rakentamisen työn osuudesta.

Verottajalta tarjoaa lisäapuja Kasvisten paratiisin toteuttamiseen. Saat noin 60% verovähennysoikeutta tekemästämme arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Teemme laskun, jossa on työn ja tarvikkeiden osuus eriteltynä. Katso lisätietoja Verottajan sivuilta tästä linkistä.

Maksutavat ja osamaksumahdollisuus

Palvelumme voi maksaa luottokortilla, tilisiirrolla, osamaksulla Walleyn kautta tai erikseen tehtävällä sopimuksella Svea Rahoituksen kautta. Svea tarjoaa korotonta maksuaikaa 10 kuukautta ja maksuajan pituuden voi säätää itse. Mikäli Svean koroton maksuaika 10 kuukautta kiinnostaa, lähetämme linkin Svean sivuille, joilla voi tehdä hakemuksen ja sopimuksen.


Jätä tällä lomakkeella yhteydenottopyyntö

Täytä tämä lomake ja klikkaa lähetä.

Jos lomake ei toimi, ota yhteyttä info@kasvistenparatiisi.fi