Luo Kasvisten paratiisi osa 1 – maanmuokkaus ja -parantaminen (painettu)

42,00

Tiedämme, että puhtaat ja laadukkaat kasvikset ovat parasta, mitä voimme kehollemme antaa. Entäpä niiden kasvatus? Kuinka saat kasvimaasi kukoistamaan ja tuottamaan runsasta ja tervettä satoa? Miten huolehdit, että etanat ja tuholaiset pysyvät poissa? Tämä opas on kirjoitettu kaikille, jotka haluavat kasvimaastaan reilun sadon luonnollisin ja puhtain menetelmin. Kaikki alkaa maaperästä! Tässä kirjasta saat tarvittavat ohjeet.

Tuotetunnus (SKU): kirja_pain Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Kuinka saat kasvimaasi kukoistamaan ja tuottamaan runsasta ja tervettä satoa? Miten huolehdit, että etanat ja tuholaiset pysyvät poissa? Tämä opas on kirjoitettu kaikille, jotka haluavat kasvimaastaan kunnollisen sadon luonnollisin ja puhtain menetelmin. Näillä ohjeilla onnistut!

Voiko 150 m2 kasvimaalta saada yli 1000 kg tuoreita vihanneksia ja kasviksia yhden suomalaisen kesän aikana? Voiko savisen maaperän saada tuottamaan maukasta ja ennennäkemättömän runsasta satoa luonnollisen menetelmin? Vastaus tähän ja moniin muihin kysymyksiin on: Kyllä voi!

Sinun on sytytettävä kasvimaasi loistoon, mutta siihen tarvitset avuksesi maan pieneliöitä, eloperäistä kasvijätettä eri muodoissa, mineraaleja, vettä, valoa ja lämpöä. Yksin et voi luoda, mutta yhdessä luonnon kanssa voit luoda maailman kauneimpia asioita, eli kasveja ja ravintoa itsellesi sekä perheellesi.

Voisi sanoa, että rakennat kasvimaastasi biologisten muutosten tehtaan, jossa useat eri energiamuodot muuntuvat kauniiksi ja monimuotoisiksi ravintokasveiksi. Kasvimaasi tuottaman ravitsevan ja hoitavan energian Sinun kehosi pystyy ottamaan vastaan.

Seuraa luonnon kiertokulkua ja rytmiä. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Voi vaikuttaa siihen mitä maa tuottaa sinulle. Sadot ovat mahtavat, jos seuraat luonnon peruslakeja ja tämän oppaan vihjeitä.

Jos seuraat ohjeita, saat valtavasti erittäin hyvälaatuista satoa ilman kemiallisia lannoitteita tai kasvinsuojelumyrkkyjä. Myöskään etanat yms. sellaiset ns. tuhohyönteiset eivät ole ongelma. Niin sanotuilla tuhohyönteisilläkin on paikkansa ja syynsä olla olemassa, miksi ne lisääntyvät ja milloin niiden määrä pysyy tasapainossa kasvimaasi tuoton kanssa.

Kasvien kasvun mahdollistaa maaperän oikea koostumus ja pH. Kun maaperä on kunnossa, on kasvien helppo kasvaa.

Tästä oppaasta opit:

  • Säätämään maan pH-arvon sopivaksi
  • Maanmuokkauksen ja lannoituksen perusteet
  • Ajoituksen merkityksen
  • Vuoroviljelyn
  • Lomittain viljelyn
  • Kitkemisen
  • Sadonkorjuun
  • Kasvimaan perustamisen periaatteet

Kasvimaan perustaminen käydään läpi vaiheittain kuvien ja tekstien avulla. Maan kalkitsemisesta on selkeät ohjeet ja laskukaavat. Tähän oppaaseen on koottu kaikki tarvittava tieto maaperän kunnostamiseksi ja viljelyn aloittamiseksi.

Soveltamalla näitä ohjeita saat kasvimaastasi kaiken irti. Luonnollisin menetelmin viljeltynä ja oikein hoidettuna maan viljavuus paranee vuosi vuodelta. Saat nauttia upeista sadoista, tuoreista omalla kotipihalla kasvaneista vihanneksista ja kasviksista juhannuksesta pitkälle syksyyn. Liian hyvää ollakseen totta? Kokeile ja sovella omaan kasvimaahasi niin huomaat, että entiseen ei ole enää paluuta!

Oikein hoidetussa kasvimaassa satoa riittää oman tarpeesi lisäksi ystäville tai vaikka paikallisen ravintolan luomupöytiin!

Opas sisältää:

+ 54 sivua
+ 48 värivalokuvaa ja 8 piirrosta
+ arviot kalkitustarpeista eri maatyypeille
+ lämpö- ja kohopenkkien rakentamisohjeet vaiheittain
+ kasvikatoksen rakentamisohjeet vaiheittain
+ kasvikatoksen altakastelun rakentamisohjeet
+ mallilaskelmat toteutuneista kuluista ja tuloista

HUOM! – Tämä on PAINETTU versio oppaasta. Jos haluat kirjan sähköisessä muodossa, tilaa e-kirjaversio tästä tuotteesta.