Marian tarina

Tie ulos ahdistuksesta ja uupumuksesta

Muutama vuosi sitten aloin havahtua siihen, että elämässäni tuntui toistuvan samat asiat yhä uudestaan ja uudestaan. Ei täysin identtisinä, mutta jotain kaavamaisuutta oli havaittavissa. Erityisesti ihmissuhteissa minä olin se, joka ”pakeni” suhteesta juuri kun olisi ollut mahdollisuus luoda jotain kestävämpää.

Etsin tietoa netistä ja törmäsin tunnelukkoihin, ja tein niihin liittyvän testin. Se avasi minulle ihan uuden maailman, ja tajusin että hylkäämisen tunnelukko oli johtanut minua ja suhteitani 100-0. Samalla oivalsin tunteiden merkityksen, sen että ne eivät suinkaan tapa minua – vaikka siltä joskus todellakin tuntui – vaan että ne kertovat minulle tärkeitä viestejä, jos niitä osaa pysähtyä kuuntelemaan. 

Kun uskalsin sukeltaa tunteisiini, vuosikymmeniä kestänyt ahdistukseni katosi! Tajusin myös, että vanha selviytymiskeinoni eli kaiken järkeistäminen ei enää toiminut, kun lapseltani löytyi aivokasvain. Oli suorastaan pakko löytää toisenlainen lähestymistapa, jotta pystyin selviämään tolkuissani ja toimimaan lapseni tukena.

Päädyin energiahoitokurssille, erilaisiin meditaatiotyöpajoihin ja tutustuin myös ratkaisukeskeiseen valmentamiseen. Toistin kuitenkin tiedostamattani vielä yhtä vanhaa kaavaa: hain suorittamisen ja miellyttämisen kautta hyväksyntää muilta. Opettajan työ tuntui kohtuuttoman raskaalta, mutta silti paahdoin täysillä ja kalenterini oli vapaa-aikanakin aivan täynnä mm. lasten harrastuksia. Suorittaminen päättyi kuin seinään – eräänä päivänä en enää jaksanut kunnolla nousta sängystä saatikka sitten käydä kaupassa. Tuntui, että elinvoimani oli valunut lähes kokonaan pois. Lääkärissä osasin vain itkeä. Olin lopulta 7 viikkoa sairaslomalla opettajan työstäni. Se oli käännekohta elämässäni, josta olen ikuisesti kiitollinen! Aloin panostaa kunnolla omaan hyvinvointiini ja tekemään matkaa syvemmälle itseeni ja mieleni rakenteisiin, erityisesti suorittamiseen ”pakottaviin” riittämättömyyden ja arvottomuuden tunteisiin. Kohtasin myös häpeää, johon minut oli pienestä pitäen kasvatettu ”Mitä muutkin tästä ajattelevat” -mentaliteetilla. Näiden syvien ja tuskaistenkin tunteiden kohtaaminen oli paikka paikoin pelottavaa, mutta äärimmäisen antoisaa. Löysin uupumiseni juurisyyt ja toipuminen oli alkanut. Aloin kulkea kohti omannäköistä elämää.

Suuri toiveeni toteutui, kun aloitin LCF Life Coach -opinnot Valmentamossa. Koulutuksessa tehtiin niin syväluotaavia harjoitteita, että monet vanhat rajoittavat uskomukset saivat kyytiä ja tilalle rakennettiin uusia, voimakkaasti eteenpäin vieviä ajatusmalleja. Aloin ymmärtää ratkaisukeskeisen valmennuksen valtavan potentiaalin. Sain itse sitä kautta roimasti lisää itseluottamusta, tasapainoa ja rauhaa elämääni – ja lisää potkua tehdä halauamani muutokset kohti entistä omannäköisempää elämää!

Lopulta alkoi muodostua visio siitä, että tukisin muita muutosta kaipaavia, uupuneita ihmisiä nousemaan jaloilleen ja löytämään omanlaisensa elämän. Tiesin, että olin löytänyt elämäni uran: valmistuin energiahoitajaksi vuonna 2018 ja Life Coach -opintoni ovat nyt loppusuoralla  – opettajuus sai jäädä. Sisäinen paratiisi oli syntynyt.


Koska Life Coach -opintoni ovat vielä kesken, etsin harjoitusvalmennettavia lopputyötäni varten. Jos tunnet tarvetta muutokselle mutta jumitat jostain syystä samassa tilanteessa kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen, ota minuun yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse 0400 150 074! Kartoitetaan tilanteesi ja tehdään sinulle konkreettinen toimintasuunnitelma, jonka avulla voit hypähtää vapauden lentoon, kohti omia unelmiasi 🙂

Neljän kerran valmennuspaketti maksaa yhteensä 200 euroa tai 60 euroa kerta.

Marian hyvinvointialan koulutus:

  • Reiki-hoitaja (Usui Shiki Ryoho) 2017 – Valon Voima & Ilo (Sanni Nevalainen)
  • BodyMind Energy Balancing Method -energiahoitaja (tasot 1, 2 ja 3) 2018 – Suomen Energiahoitajat
  • LCF Life Coach 2021 – Valmentamo
  • LCF Life Coach Master 2021 – Valmentamo
  • NLP Practitioner 2022 – Valmentamo